Dostawcy Internetu

Wszelkie dyskusje dot. inwestycji i spraw wspólnotowych
Marcin
Posty: 68
Rejestracja: czwartek, 13 sierpnia 2009, 12:59
Kontakt:

Re: Dostawcy Internetu

Postautor: Marcin » wtorek, 23 listopada 2010, 09:06

Według mojej wiedzy nie.

Ja rozwiązałem umowę, a żona podpisała nową w aster, ale....

polecam to forum http://aster-forum.info/ogolna-dyskusja ... -cz-1/360/ i kontakt z użytkownikiem JSS. Można zadzwonić i zapytać o ofertę.

Powiem jedno: Polecam.

Marcin

sandie
Administrator
Posty: 214
Rejestracja: wtorek, 11 sierpnia 2009, 23:45
klatka: I
piętro: VII
Kontakt:

Re: Dostawcy Internetu

Postautor: sandie » piątek, 3 grudnia 2010, 11:15

Cześć,

Ja też myślę, że niewiele się zmieniło. Aster miał wyrok UOKiKu i karę piniężną, więc można było rozwiązywać umowy bez akceptacji nowego regulaminu :) Niestety dostawców na Okopowej chyba nie przybyło. To jak Aster prowadził akcję informacyjną dla klientów było dość kiepskie i chyba stanowi pewnego rodzaju podsumowanie tej firmy :)

Pozdrawiam
Paweł

roman-b
Posty: 70
Rejestracja: sobota, 21 listopada 2009, 05:19
Kontakt:

Re: Dostawcy Internetu

Postautor: roman-b » piątek, 7 stycznia 2011, 10:52

Witam
To który z dostawców internetu dostarcza lepsze usługi - Aster czy Supermedia?
TPSA nie jestem zainteresowany, ze względu na wysokie koszty utrzymania łącza.
Zależy mi na stabilnym łączu z małym opóźnieniem (latency) - kogo polecacie?

roman-b
Posty: 70
Rejestracja: sobota, 21 listopada 2009, 05:19
Kontakt:

Re: Dostawcy Internetu

Postautor: roman-b » sobota, 15 stycznia 2011, 11:18

Czy ktoś używa ASTER lub SUPERMEDIA ?
Podzielcie się proszę opinią ?
Dzięki

eligiusz
Posty: 98
Rejestracja: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:00
Kontakt:

Re: Dostawcy Internetu

Postautor: eligiusz » sobota, 15 stycznia 2011, 21:26

Ja używam aster. Mam internet i telefon. Przy internecie zdarza mi się czasami, że mimo informacji, że siła sygnału znakomita oraz stan połączono nic nie chce się załadować. Musze wtedy restartować komputer.
Przy telefonie ostatnio jedno na dwa połączenia nie mogą zostać zrealizowane. Np telefon dzwoni ja odbieram i cisza. Albo chcę zadzwonić a nie ma sygnału.
Ale nie wiem czy jest to kwestia dostawcy czy tez kwestia moich urządzeń.

roman-b
Posty: 70
Rejestracja: sobota, 21 listopada 2009, 05:19
Kontakt:

Re: Dostawcy Internetu

Postautor: roman-b » niedziela, 16 stycznia 2011, 18:18

Wg opisu wynika, że używasz routera / access pointa bezprzewodowego.
Siła sygnału i informacja o połaczeniu dotyczą tego właśnie połączenia między komputerem a urządzeniem.
Skoro restart komputera pomaga, to winy dopatrywałbym się raczej w wewnętrznym połączeniu WiFi, ale skoro dochodzą do tego kłopoty z telefonem (jednocześnie?), to oznaczałoby jakieś problemy z przydzielonym adresem IP.
Zamiast restartowania komputera spróbuj zrestartować modem kablowy, a innym razem router WiFi i sprawdź czy pomaga, to się więcej wyjaśni.

maff1
Posty: 797
Rejestracja: środa, 12 sierpnia 2009, 18:01
klatka: III
piętro: IV
Kontakt:

Re: Dostawcy Internetu

Postautor: maff1 » piątek, 21 stycznia 2011, 18:02

podzielam uwagę przedmówcy.
Ja mam aster w mieszkaniu na ochocie - w domu wewnętrzne WiFi - a dodatkowo antenka za oknem skierowana w sąsiedni blok - tam rodzice mieszkają, i mają internet za darmo :) wszystko działa bez zarzutu od kilku lat. Niedawno była awaria po stronie aster - w całym budynku nie było netu ani tv. Po naprawie konieczne było wyłączenie/restart modemów - bo wszystkie się zacięły. Aster widział mój router. Sieć wifi działała - tyle tylko że był brak łączności. A sygnał był.
Stop przemocy wobec kobiet
http://www.cpk.org.pl/index.php?Itemid=1
"pozdrowienia" dla niedojrzałego pajaca z P.

federer1
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek, 24 maja 2010, 11:54
Kontakt:

Re: Dostawcy Internetu

Postautor: federer1 » czwartek, 10 lutego 2011, 11:54

Firma Aster to najwięksi złodzieje!!!!!! Na prawdę nie mam pojęcia jak komuś ta firma może pasować. Niestety zauważyłem że głównie ich klientelą są starsi ludzie, którzy nie radzą sobie z postępem techniki. Bo jak można nazwać kogoś kto płaci 55 zł za transfer 2Mb/s lub 75 zł za 4Mb/s gdzie w innych firmach cena 75 zł dotyczy transferu około 8Mb/s. Po prostu ludzie z Astera (czyt. zarząd) robią sobie jaja ze wszystkich swoich abonentów!!!! Jak ktoś lubi jak go rąbią to jego sprawa ale ja na pewno się nie dam. Jeżeli chodzi o to jakiego dostawcę wybrać internetu moja odpowiedź brzmi żadnego!!!! Najlepiej przeprowadź się gdzie indziej bo tutaj nic nie jest normalne. Podobno mamy demokracje, płacimy kupę kasy za nasze mieszkania a później co??? Masz tylko 3 dostawców (marnych) internetu i to samo dotyczy telewizji!!!!! A jakbyś chciał założyć sobie antenę satelitarną to nie radzę bo balkony nie są nasze (chociaż za nie płaciliśmy) i od razu będziesz musiał ją zdejmować bo wspaniały zarząd poda Cię do sądu!!!! Takie rzeczy dzieją się tylko w naszej pięknej stolicy!!!! Ale co zrobić chore miasto, chorzy ludzie !!!!!

Pozdrawiam
Federer1

Marcin
Posty: 68
Rejestracja: czwartek, 13 sierpnia 2009, 12:59
Kontakt:

Re: Dostawcy Internetu

Postautor: Marcin » czwartek, 10 lutego 2011, 12:36

Witam.

Się Federer troszkę rozpędziłeś. Ja mam 10/20 MB za 50 PLN. Nie wiem gdzie widziałeś takie ceny jak podałeś, bo nawet na oficjalnej stronie są niższe.
Co do balkonów - są częścią wspólną na wyłączny użytek. Elewacja nie jest twoją własnością. I nie wynika to z prawa obowiązującego wyłącznie w stolicy. Ja się cieszę osobiście, że nie można nic wieszać na elewacji. Jak kupowałem mieszkanie to w projekcie nie było 50ciu anten na balkonach.
Zgadzam się natomiast, że deweloperzy lecą w kulki z okablowaniem na wyłączność, ale na to nie mamy na razie wpływu. Miejmy nadzieję, że po przejęciu przez UPC zmieni się coś na lepsze.

Podsumowując zacytuję Ciebie: " Najlepiej przeprowadź się gdzie indziej (...). " Masz alternatywę - wolna wola.

Pozdrawiam
Marcin

maff1
Posty: 797
Rejestracja: środa, 12 sierpnia 2009, 18:01
klatka: III
piętro: IV
Kontakt:

Re: Dostawcy Internetu

Postautor: maff1 » czwartek, 10 lutego 2011, 12:42

federer1 pisze: Podobno mamy demokracje, płacimy kupę kasy za nasze mieszkania a później co??? A jakbyś chciał założyć sobie antenę satelitarną to nie radzę bo balkony nie są nasze (chociaż za nie płaciliśmy) i od razu będziesz musiał ją zdejmować bo wspaniały zarząd poda Cię do sądu!!!! Takie rzeczy dzieją się tylko w naszej pięknej stolicy!!!! Ale co zrobić chore miasto, chorzy ludzie !!!!!

Pozdrawiam
Federer1


federer - demokracja nie oznacza anarchii.
Balkon, elewacja, dach i wiele innych miejsc są własnością wspólnoty - w tym także Twoją. Ale nie na wyłączność. Dlatego nie dostaniesz np. klucza na dach - bo jesteś miłośnikiem astronomii i chcesz popatrzeć w gwiazdy. To nie zarząd poda Ciebie do sądu - do sądu podadzą Ciebie Twoi sąsiedzi - czyli cała Wspólnota.
Ale zgadzam sie że chorobą jest to, że prawo chroni tych którzy je łamią - i dopiero podanie do sądu może zaskutkować zdjęciem anteny. A wcześniejsze rozmowy nie odnosiły skutku.
Ze świętego prawa własności nie tylko wynikają prawa, ale także obowiązki i ograniczenia. I to czy mieszkasz w stolicy czy też np w Krynkach pod granicą wschodnią prawo własności obowiązuje tak samo. Budując dom na działce gdzieś poza Warszawą - też go nie postawisz jak chcesz, mimo ze na Twojej działkce np w ostrej granicy. A ty powiesz zapewne: chore prawo.
Odpowiedz lepiej czy chociaż raz zapoznałeś sie z aktami prawnymi o których piszę w wątku pt: PODSTAWOWE INFORMACJE O WSPÓLNOTACH MIESZKNIOWYCH
viewtopic.php?f=7&t=58
jestem głeboko przekonany że nie.
Stop przemocy wobec kobiet
http://www.cpk.org.pl/index.php?Itemid=1
"pozdrowienia" dla niedojrzałego pajaca z P.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości